21 December Julkalender med Dagny Carlsson och Tv

I dag ska vi träffa Dagny Carlsson i verkligheten. Hon är så rar tycker vi vad tycker ni?

Tack tv och Dagny Carlsson.

Idag är det dags att tala lite om nätverk och kommunikation. Vad säger du stämmer det att det är dåligt med kommunikation mellan människor, grupper, åldrar, kommuner.  Är det viktigt eller rent av oviktigt. Tryck här om du vill 

Vi ser när vi gång efter annan ställer frågor till Sveriges kommuner, vi får nästan aldrig svar. Kommunikationen är bristfällig mellan många. Vem ska orka bry sig? Bbeabridge har som mål att uppnå bättre kommunikation emellan människor, kommuner, länder, folkgrupper, personer. Vi lyfter, provar, frågar, skapar event, samverkar när tillfället ges. Titta gärna in och framförallt hör av er om det skulle behövas bättre kommunikation just där du bor.

Gudmor Dagny Carlsson sa visst kan jag det, när vi frågade om hon kunde tänka sig att ta ett större hedersuppdrag för Bbeabridge. (Tidigare var Dagny hedersmedlem) vi har som mål att förbättra livet för några fler till Jul genom vår Julkalender. Vi skapar en bro till andra. Tack för ditt intresse. Vi blir så glada om du sprider oss till de dina. För den Goda saken skull.

Vi Bbeabridge samlar oftast till Stadsmissionen. Det finns skäl till det. Här är en otrolig föreläsare som har jobbat över 20 år bakom kulisserna i Stadsmissionen. Stadsmissionen har funnits 165 år sedan och var från början en kristen organisation. I dag är det en ideburen kraft. I Stadsmissionen jobbar 600 volontärer. Aktiviteter i Skolor. Dela och sprida oss båda. Sätta tryck på ett samhälle kan man göra som förening och organisation och privat!

Utbildning och Utveckling.  Verksamhet i Stadsmissionen för hemlösa är 60% idag. Stadsmissionen jobbar på samhällsförbättring. Öppen verksamhet, vård, insatser, sociala företag, secondhand butiker, arbetsträning, samhällstjänst. 680 miljoner i omsättning. Det finns 600 heltids arbetare och lika många volontärer i dag.  Skälet till hemlöshet är hålen. Man generaliserar. Vi är inte bra på att samverka och se helheten idag. Det är problemet i samhället för många människor. Kriser, sjukdom, missbruk det finns även andra faktorer som gör att människor glider över i utanförskap. Hamna mellan stolar, det är problemet och när sociala och landstinget inte vet vem som ska ta ansvar så ramlar många förbi. Kommuner gör lite olika i Sveriges 290 olika kommuner. Titta gärna själv på den här filmen och fundera lite. Här har du möjlighet att titta på en bra film om temat.

Jonas Rydberg, Stadsmissionen

God onsdag önskar vi alla till dig och de dina!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *