14 December Julkalender Dagny Carlsson och Bbeabridge

Hej igen och god 14 december, den sista vi ska uppleva 2016. Vi människor tycks glömma bort att tiden går. Hoppas därför att du har en toppen dag! I dag ska vi höra lite om hur det var för kvinnor när Dagny var ung.

I dag kan en kvinnas liv se väldigt olika ut, men i Sverige är de flesta kvinnor fria att själva välja. Vi säger det flesta för vi vill i dag flagga lite för en jätte bra organisation som gör en hel del i det dolda… Du kan hitta dem här du trycker här. Vi tänkte också flagga lite för barnen och ett fint arbete som görs för barn med ett ”osynligt” handikapp. Tryck här.

Tillgänglig, vad är det? När man inte ser, hur ska vi tänka för att fler ska få vara med. Dom är redan med, se här   Det finns ett ställe som heter www.Funka.se, bra tycker vi om du inte träffat på dem, här

Vi fortsätter i Sverige och jobbar på att alla ska få vara med. Vet du hur många procent av alla som har någon typ av nedsättning för att se en data skärm exempelvis?  Titta på filmerna så får du reda på det, 10%.

Vi hänvisar idag till Barncancer fonden om du har tankar på en bra julklapp. Pg 90 20 90-0

Vi avslutar dagen med en dokumentär för dig som vill veta lite mer. Tryck här

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *